Skip to content
Informace pro tisk

PORR realizuje 3T Office Park v polské Gdyni

Vídeň/Varšava, 15.05.2019 – V Gdyni, jedné ze tří městských aglomerací polského trojměstí Gdaňsk – Gdyně – Sopoty, vzniká zatím největší komplex administrativních budov v tomto regionu, 3T Office Park. Společnost PORR S.A. je generálním dodavatelem tohoto projektu, zatímco společnost Gleed Polska odpovídá v rámci realizace tohoto projektu za zajištění příslušné britské certifikace BREEAM. Stavební práce byly zahájeny koncem dubna 2019 a předpokládaná doba realizace potrvá asi 24 měsíců.

Visualisierung – 3T Office Park

© 3T Office Park

Komplex budov 3T Office Park se skládá celkem ze tří objektů: ze dvou desetipatrových výškových budov, z třináctipatrové výškové budovy uprostřed, jakož i dvoupatrové podzemní garáže s celkem 420 parkovacími místy. Prostorový objem budovy činí 240 000 m³, celková výměra podlahových ploch 54 900 m² a celková výměra pronajímatelné plochy dosahuje 38 500 m².

„Náš tým má dlouholeté zkušenosti a rozsáhlou znalost polského trhu. Uplatňujeme interdisciplinární a udržitelný přístup, ve kterém jsou všechny kroky při projektování i realizaci posuzovány komplexně s ohledem na celý životní cyklus objektu. 3T Office Park je naším ukázkovým projektem, který působivě ovlivní panorama celého trojměstí. Stejně tak jako projekt Waterfront v Gdyni a budova Granaria v Gdaňsku“, uvedl Karl–Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

Komplex administrativních budov 3T Office Park byl předběžně zařazen do kategorie „excelentní“ podle standardů BREEAM - britské certifikace udržitelnosti pro komerční budovy. Proces certifikace objektu probíhá v souladu se standardy „BREEAM International, New Construction 2016“, certifikaci provádí společnost WSP Polska Sp. z o.o. Administrativní komplex musí splňovat nejvyšší požadavky v oblasti řízení, energetické efektivity, uživatelského komfortu a trvalé udržitelnosti. 3T Office Park bude kromě toho realizován jako zcela bezbariérová budova odpovídající požadavkům na integraci „Integration Foundation“.

„Společnost PORR S.A. působí na polském trhu již mnoho let a má rozsáhlé zkušenosti v oboru pozemního stavitelství, a to i v tomto trojměstí. Velice nás těší, že jsme mohli podepsat smlouvu na generálního dodavatele stavby 3T Office Park s natolik zkušeným podnikem. Vzhledem k tomu, že projekt bude realizován v souladu s mezinárodním certifikačním systémem BREEAM, kladli jsme při výběru dodavatele zvláštní důraz na to, aby naši partneři disponovali potřebným know-how a využívali nejmodernější technická řešení“, sdělil Sergiusz Gniadecki, předseda představenstva společnosti 3T Office Park Sp. z o.o.

3T Office Park vzniká v ulici Kazimierza Górskiego v Gdyni, na hranici okrsků Wzgórze Św. Maksymiliana a Redłowo. Nový komplex administrativních budov rozšíří stávající komerční a administrativní plochy v centru, které byly dosud koncentrovány v ulici Łużycka a v oblasti Pomořanského vědecko-technologického parku.

Údaje a fakta ve zkratce

Název projektu:Výstavba administrativního komplexu 3T Office Park
Objednatel:3T Office Park Sp. z o.o.
Zhotovitel:PORR S.A.
Objem prací:Realizace stavby
Dokončení:24 měsíců

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Mag. Cornelia Harlacher
Vedoucí oddělení pro vztahy s médii a digitální komunikaci
PORR AG
Tel. +43 50 626 5698
Mob. +43 664 5698
cornelia.harlacher@porr.at 

Dominik Heiden
Specialista na vztahy s médii
PORR AG
Tel. +43 50 626 5867
Mob. +43 664 626 5867
dominik.heiden@porr.at 

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí