Skip to content
Informace pro tisk

Vytížená Strakonická ulice díky rozšíření získá nejdelší buspruh v Praze. Zprovozní se o dva měsíce dříve

Praha, 14. 4. 2022 – Řidiči se už za několik týdnů – 13. května - dočkají dlouho očekávaného rozšíření Strakonické ulice. K dosavadním dvěma jízdním pruhům přibyde pruh nový, vyhrazený pro autobusy MHD. Vytíženou výpadovku tak čeká plynulejší doprava – řidiči aut budou mít více místa, cestující v MHD nebudou muset čekat v případných kolonách. Práce na silnici společnost PORR dokončila s dvouměsíčním předstihem, aby uzavírky na Strakonické ulici nezasáhly do chystané rekonstrukce Barrandovského mostu. Investorem była pražská Technická správa komunikací a na projektu PORR spolupracoval se společností Swietelsky.

“Nově zbudovaný pruh pomůže vozům MHD mezi zastávkami Dostihová a Barrandovský most. Měří více než dva a půl kilometru a kromě autobusů ho budou moci využít i složky Integrovaného záchranného systému. Rozšíření jsme docílili tak, že jsme upravili svahy a zároveň postavili 1,5 kilometru nových opěrných zdí i nové  přeložky inženýrských sítí včetně úpravy odvodnění. V místě zástavby jsme použili asfalt se sníženou hlučností, aby doprava méně rušila místní obyvatele,” přiblížil stavbu Petr Škvařil, ředitel oblasti Čechy – Střed, která měla u PORRu projekt na starosti. "Chodci se navíc dočkali i nových chodníků a podchodu,” dodal Škvařil.

Zkrácení doby stavby se podařilo dosáhnout i svedením dopravy pouze do jednoho jízdního pruhu přes velikonoční svátky, díky čemuž se opraví povrh vozovky ve středním a rychlém jídzním pruhu.

Pracovníci PORRu na dokončení této stavby naváží začátkem dlouho očekávané rekonstrukce Barrandovského mostu. Ta započne opravou jižní mostovky, se kterou je spojena i výměna rampy ze Strakonické ulice.

 

Data a fakta v kostce:

Typ projektu: Rozšíření stávající komunikace
Rozsah dodávky: Rozšíření Strakonické ulice o nový jízdní pruh spojené se stavbou nových opěrných zdí, přeložek inženýrských sítí a úpravy odvodnění
Klient: Technická správa komunikací hl. města Prahy
Dodavatel: PORR a.s. ve sdružení se Swietelsky
Doba výstavby: Březen 2021 – květen 2022 (zpřístupnění buspruhu pro dopravu)

 

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí