Skip to content
Novinky

Ocenění pro mosty v Zátaví

Ministerstvo dopravy a přípravný výbor sympozia Mosty udělili společnosti PORR a.s. ocenění MOSTNÍ DÍLO ROKU 2017 za realizaci mostů s evidenčními čísly 1403-1 a 1403-2 v Zátaví.

Projekt sestával z generální rekonstrukce dvou mostů, které vedou přes řeku Otavu v Zátaví poblíž Písku. PORR  realizoval kompletní rekonstrukci mostů. Původní most byl postaven v roce 1927 a nacházel se ve velmi špatném technickém stavu. Proto se musela provést jeho komplexní obměna. Původní ráz mostu však bylo nutné zachovat. Navíc se jedná o historickou stavbu, která po druhé světové válce ležela přímo na demarkační linii. Aby byl historický charakter uchován, použil tým PORRu kromě jiného ručně vyráběné kyklopské zdivo. Z technického hlediska byla stavba náročná i proto, že jsme práce prováděli ve výškách nad řekou a s použitím různých technologií.  

Cena byla předána 25. dubna 2019 v rámci zahajovací části 24. mezinárodního sympozia Mosty 2019 v Brně. Za PORR a.s. ocenění převzal ředitel oblasti Čechy – Střed, Ing. Pavel Hirsch.