Skip to content
Novinky

PORR dokončil výstavbu nového úseku dálnice D11 (VIDEO)

V pátek, 17.12.2021 bylo slavnostně zprovozněno celkem 22 km nové dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře. Hlavním účelem nově budované dálnice je odvedení přetížené dopravní sítě z kapacitně nedostačující silnice I/33. Jeden z úseků nově vybudované dálnice realizovala společnost PORR a.s., divize Velké projekty a Dopravní stavby - závod Čechy Střed. Jednalo se o sedmikilometrový úsek ze Smiřic do Jaroměře.

Podívejte se na naše časosběrné video ze stavby!

Stavba úseku Smiřice - Jaroměř  byla zahájena v roce 2018 a dokončena přesně podle plánu v prosinci 2021. V současné době probíhá příprava dvou posledních, na tuto trasu navazujících, úseků Jaroměř – Trutnov a Trutnov - státní hranice s Polskem, jejichž zahájení stavby je plánováno na rok 2024/2025.

Na trase Smiřice – Jaroměř realizované společností PORR bylo vybudováno celkem devět mostů, z toho tři nadjezdy, jeden ocelový železniční most a pět mostů dálničních. Úsek dále doplňují dvě mimoúrovňová křížení u Jaroměře.

Na projektu spolupracovalo několik oblastí napříč koncernem PORR a projekt pro nás byl výtečnou příležitostí pro zavádění moderních technologií, jako byla např. pokládka konstrukčních vrstev s využitím 3D technologie Trimble, kterou jsme zde zavedli, otestovali a úspěšně zvládli.“ uvedl Ing. Ondřej Řezníček, vedoucí projektu.

Stavba je realizována dle smluvních podmínek FIDIC – The Red Book.

Celkový objem zakázky společnosti PORR a.s. činil 1,5 Mld. Kč a jednalo se o jednu z největších zakázek divize Velké Projekty.