Skip to content
Informace pro tisk

PORR dokončil dostavbu Žižkovských pavlačí, unikátního projektu kombinujícího rekonstrukci historických budov s novostavbou

Praha, 22.03.2022 – Společnost PORR a.s. dokončila práce na komplexu Žižkovské pavlače, který je tak plně připraven na nové obyvatele. Rezidenční projekt se skládá z pěti budov situovaných v pražské ulici Koněvova v blízkosti parku Vítkov a je výjimečný spojením novostavby s rekonstrukcí staré zástavby z přelomu 19. a 20. století. Investorem byla společnost MS-INVEST a rozpočet III. etapy výstavby přesáhl 260 milionů korun.

Žižkovské pavlače nabízejí celkem 141 bytů nebo ateliérů s dispozicemi od 1+kk až po 4+kk; komplex ale zahrnuje i obchodní a nebytové prostory umístěné převážně v přízemí domů. U dvou objektů se jedná o více než 100 let staré budovy, byla proto nutná citlivá rekonstrukce.

“Jedním z cílů projektu bylo zachování původního historického rázu dvou domů, která by zapadla do okolní žižkovské architektury. Zajistili jsme tak například repliky vstupních dveří, oken, původní dlažby nebo zábradlí z počátku 20. století,” vysvětil vedoucí projektu Jaroslav Koutenský. „Obnovy se dočkala i fasáda budov, a to včetně štukových výzdob a klempířských prvků – to vše za bedlivého dozoru Národního památkového ústavu a odboru památkové péče,” dodal Koutenský s tím, že rekonstrukce komplexu zahrnovala také nástavby posledních pater budov.

Pro budoucí obyvatele  bude výhodou i to, že Žižkovské pavlače jsou ekologicky a energeticky šetrnou stavbou díky využití moderních technologii ve stavebnictví.

Data a fakta v kostce:

Typ projektu: Rekonstrukce objektů rezidenčního komplexu Žižkovské pavlače zahrnujícího obchodní, bytové i nebytové prostory
Rozsah dodávky: III. etapa výstavby novostavby, rekonstrukce, nástavba pater historických částí stavby
Klient: MS-INVEST a.s.
Dodavatel: PORR a.s.
Doba výstavby: červen 2020 – prosinec 2021 (kolaudace) - březen 2022 (22 měsíců vč. změn v průběhu výstavby)
Rozpočet: Cca 260 milionů Kč bez DPH (vč. víceprací)

 

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí