Skip to content
Informace pro tisk

PORR postaví obchvat Nové Paky, práce na něm začnou v září

Praha, 19. 7. 2022 – Společnost PORR a.s. podepsala smlouvu na stavbu obchvatu Nové Paky na silnici I/16. Devítitisícovým městem denně projede asi 16 tisíc aut a stavba obchvatu mu tak výrazně uleví od tranzitní dopravy. Trasa nového úseku bude dlouhá 8,5 kilometrů a její součástí bude 13 mostů včetně půlkilometrové estakády. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Obchvat bude jak na začátku, tak na konci navazovat na stávající silnici I/16. Ve směru od Jičína začne před Kumburským Újezdem, poté povede mezi Novou Pakou a jejími částmi Heřmanice a Štikov. Na I/16 se znovu napojí ve Vidochově. Přibližně v polovině trasy bude nad hlubokým údolím postavená estakáda. Projekt počítá i s umístěním 22 protihlukových stěn, které budou dohromady měřit více než 4 kilometry.

„Se stavbou takto velkých staveb máme dostatečné zkušenosti a také odbornost. Obojí jsme prokázali například při stavbě nedávno dokončeného, více než sedmikilometrového úseku dálnice D11 mezi Smiřicemi a Jaroměří,” uvedl Vladimír Řípa, ředitel oblasti Velkých projektů v PORR a.s.

PORR a.s. bude výhradním dodavatelem obchvatu díky komplexnímu portfoliu poskytovaných služeb. Na stavbě bude spolupracovat hned několik oblastí napříč firmou – Velké projekty, Mostní stavby, Speciální zakládání staveb a Oblast Čechy-Střed. Design projektu navrhla společnost Metroprojekt.

Práce na stavbě by měly začít letos v září, obchvat by se pak řidičům zpřístupnil v roce 2024.

Data a fakta v kostce

Typ projektu: Stavba nového obchvatu města Nová Paka dle Červené knihy FIDIC v délce 8,5 km
Rozsah dodávky: Novostavba - konstrukce silnice a mostů
Klient: Ředitelství silnic a dálnic ČR
Dodavatel PORR a.s.
Doba výstavby: 34 měsíců do zpřístupnění obchvatu pro dopravu, 40 měsíců do konce stavby
Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí