Skip to content
Informace pro tisk

PORR vstupuje do roku 2020 úspěšnou emisí hybridních dluhopisů v hodnotě 150 mil. eur

  • Finanční objem ve výši 150 mil. eur překročil naše očekávání
  • Úroková sazba 5,375 % je díky vysoké poptávce nižší než u předchozích emisí 
  • Částečný zpětný odkup hybridních dluhopisů z roku 2017

 

Vídeň, 31.1.2020 - Společnost PORR AG úspěšně dokončila emisi podřízených dluhopisů (hybridní dluhopisy), včetně předběžného částečného výkupu podřízených dluhopisů vydaných roku 2017. Z podřízených dluhopisů vydaných roku 2017 byly celkově zpětně odkoupeny dluhopisy přibližně za částku ve výši 25,7 mil. eur. Zároveň byl vložen nový podřízený dluhopis ve výši 150 mil. eur s národními a mezinárodními institucionálními investory.  

Podařilo se rozšířit investorskou základnu společnosti PORR, optimalizovat úrokové sazby a zajistit dlouhodobé financování prostřednictvím nového hybridního dluhopisu. Emise byla výrazně přepsána a úroková sazba mohla být kvůli vysoké poptávce stanovena na spodní hranici cenového rozpětí ve výši 5,375%. Nový hybridní dluhopis má neomezenou dobu platnosti s možností předčasného splacení emitentem po pěti letech (hybridní/podřízený dluhopis).

Výtěžek z emise má být použit k posílení kapitálové základny, k optimalizaci bilanční struktury a zejména k refinancování hybridního dluhopisu vydaného v roce 2017, pro obecné potřeby podniku a pro účely (re)financování. Výtěžek z emise je rovněž určen na podporu obecné strategie růstu, ale především akviziční strategie společnosti PORR, založené na dalších akvizicích malých a středních podniků v nadcházejícím období.

„Velice nás potěšilo, že se nám znovu úspěšně podařilo umístit tento nový hybridní dluhopis, a že kromě dosavadních investorů vyjádřili společnosti PORR a její strategii důvěru také noví investoři“, byl úspěchem emise dluhopisů potěšen Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

 

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Karl-Heinz Strauss
CEO
PORR AG
T +43 50 626-1001
M +43 664 626-1001
comms@porr-group.com

 

S dotazy ohledně emise hybridních dluhopisů se obracejte na:

Alfred Gabler
Vedoucí Group Treasury
PORR AG
T +43 50 626-1500
alfred.gabler@porr.at

 

Kontakt pro IR:

Milena Ioveva
Vedoucí Investor Relations & Strategie
PORR AG
T +43 50 626-1763
ir@porr-group.com

Kontakt pro tisk:

Cornelia Harlacher
Head of Media Relations & Digital Communications
PORR AG
M +43 664 626-5698
comms@porr-group.com

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí