Skip to content
Informace pro tisk

Role průkopníka v celé Evropě: Společnost PORR podepsala další zakázku na rekonstrukci letištní dráhy v Rumunsku s finančním objemem zakázky cca. 23 mil. EUR

Bukurešť/Vídeň, 03.07.2019 – společnost PORR podepsala zakázku na generální opravu 2. ranveje na letišti Henriho Coandy v Bukurešti - Otopeni. Finanční objem zakázky na práce generálního dodavatele stavby dosahuje částky kolem 23 mil. EUR (110 mil. RON).

Předmětem smlouvy je projekt a generální oprava 2. vzletové a přistávací dráhy o délce 3,5 km na největším letišti v Rumunsku - letišti Henriho Coandy v Bukurešti - Otopeni. Tato zakázka se skládá z odfrézování asfaltových vrstev ze stávající betonové desky, z opravy betonové dráhy a zhotovení nového asfaltového krytu letištní dráhy. Zároveň bude provedena rekonstrukce odvodnění, elektrického vybavení a osvětlovacího systému letištní dráhy.

Oprava proběhne ve třech etapách. Oprava prvního úseku o délce 950 m se uskuteční za provozu letištní dráhy. Teprve při rekonstrukci středového úseku přistávací dráhy bude tato dráha na dobu 40 dní pro letištní provoz zcela uzavřena. Pak bude dráha opět zprovozněna a bude provedena rekonstrukce zbývajícího úseku o délce 1 090 m.

Pro společnost PORR je to již 4. zakázka velkého rozsahu na zhotovení provozních ploch na rumunských letištích, dokládající kvalifikaci společnosti v oblasti výstavby a rekonstrukce vzletových a přistávacích drah v celé Evropě. Stavební společnost tím znovu potvrdila a ještě zdůraznila svoji roli průkopníka v oboru výstavby letištních drah: Kromě projektů v Rumunsku byly přednedávnem úspěšně dokončeny rekonstrukce letištních drah na letišti v Kolíně nad Rýnem a v Salcburku.

Údaje a fakta ve zkratce

Název projektu: Projekt a rekonstrukce vzletové a přistávací dráhy č. 08L-26R na letišti Henriho Coandy v Bukurešti
Objednatel: Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA
Zhotovitel: PORR Construct S.R.L.
Objem prací: Projekt a realizace
Doba výstavby: 10,5 měsíců
  cca. 23 mil. EUR netto (110 mil. RON netto))

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Mag. Cornelia Harlacher
Head of Media Relations & Digital Communications
PORR AG
M. +43 664 5698
comms@porr-group.com

Dominik Heiden
Media Relations Specialist
PORR AG
M. +43 664 626 5867
comms@porr-group.com 

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí