Skip to content
Informace pro tisk

Klemens Eiter je jmenovaný novým finančním ředitelem PORR AG

Vídeň, 29.04.2022 – Dozorčí rada společnosti PORR AG s účinností od 1. května 2022 jednomyslně jmenovala Klemense Eitera členem představenstva a novým finančním ředitelem (CFO) společnosti PORR AG. Tento finanční odborník přichází s bohatými zkušenostmi v oblasti stavebnictví a obsáhlými znalostmi kapitálového trhu.

Dozorčí rada jmenovala Klemense Eitera novým členem představenstva a finančním ředitelem společnosti PORR AG na svém zasedání dne 27. dubna 2022, a to s účinností od 1. května 2022. Eiter byl nominován už 13. července 2021; po uplynutí povinné doby poté, co ukončil své působení na pozici auditora, může nyní jeho jmenování pokračovat.

"S Klemensem Eiterem získáváme uznávaného finančního odborníka s vynikající znalostí naší společnosti a našeho odvětví," uvedl CEO společnosti Karl-Heinz Strauss. "Jeho dlouholeté zkušenosti ve stavebnictví spolu s odbornými znalostmi kapitálového trhu poskytnou společnosti PORR tu nejlepší podporu v dalším rozvoji."

Klemens Eiter (51) vystudoval podnikovou informatiku na Vídeňské univerzitě a na Vídeňské univerzitě ekonomie a podnikání (Wirtschaftsuniversität Wien) a od roku 1996 pracoval v oblasti auditu a daňového poradenství. V letech 2009 až 2021 byl Eiter vedoucím partnerem společnosti BDO Austria GmbH, kde vedl kompetenční centrum IFRS a centrum pro stavebnictví. Klemens Eiter je odborníkem na kapitálový trh s rozsáhlými znalostmi a má bohaté zkušenosti se zaváděním a realizací transformačních programů a optimalizací podnikání.

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí