Skip to content
Informace pro tisk

PORR: První žena v čele dozorčí rady

Vídeň, 03.05.2024 – V dozorčí radě společnosti PORR dochází k obměně: Iris Ortnerová, dlouholetá členka dozorčí rady společnosti, vystřídá od 30. dubna 2024 ve funkci předsedy Karla Pistotnika, který převezme roli místopředsedy.

Po úspěšném startu společnosti PORR v roce 2024 bylo nyní rozhodnuto o změně ve vedení dozorčí rady: Iris Ortnerová se s účinností od 30. dubna 2024 stane první ženou v čele dozorčí rady společnosti PORR AG. „Iris Ortnerová přináší kromě svých zkušeností z oboru a obchodu také rozsáhlé technické znalosti. Těším se na pokračování naší konstruktivní spolupráce,“ říká CEO  společnosti PORR Karl-Heinz Strauss.

Iris Ortnerová je členkou dozorčí rady od roku 2010 a je také předsedkyní výboru pro udržitelný rozvoj společnosti PORR. Iris Ortnerová bude nyní rovněž předsedat výborům pro jmenování a odměňování. Ve funkci předsedkyně dozorčí rady vystřídá Karla Pistotnika, který naopak převezme funkci místopředsedy od Klause Ortnera. Klaus Ortner je členem dozorčí rady od roku 1998 a řadu let zastával funkci předsedy a místopředsedy. Svými dlouholetými odbornými znalostmi bude i nadále podporovat společnost PORR jako člen dozorčí rady.

Iris Ortnerová vystudovala strojní inženýrství na Spolkové vysoké technické škole (ETH) v Curychu a absolvovala studium MBA na soukromé obchodní univerzitě Insead. V roce 2013 převzala od svého otce Klause Ortnera vedení mezinárodně působící skupiny technologických společností IGO Industries jako generální ředitelka. Je tak již čtvrtou generací, která rodinný podnik vede.

Rodina Ortnerů má úzké vazby na společnost PORR: V rámci syndikátu se skupinou Strauss Group drží skupina IGO Industries podíl ve společnosti PORR, a je tak jejím významným akcionářem.

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí