Skip to content
Informace pro tisk

PORR v Německu rozšiřuje svou kompetenci v oblasti dopravních staveb

Byla podepsána dohoda o převzetí společnosti Heijmans Oevermann GmbH

PORR Deutschland spolu s firmou Oevermann rozšiřuje svou kompetenci v oblasti dopravních staveb v Německu.

© Heijmans Oevermann GmbH

Vídeň/Mnichov, 16. března 2017 – Stavební podnik Heijmans Oevermann GmbH se sídlem v Münsteru se stává součástí společnosti PORR: 15. března byla podepsána kupní smlouva. Společnost PORR touto akvizicí posiluje své kapacity v oblasti výstavby dopravních cest a pozemních staveb a pokračuje ve své strategii růstu v Německu. K převzetí dojde za předpokladu souhlasu orgánů pro hospodářskou soutěž.

„Akvizice firmy Oevermann perfektně zapadá do strategie růstu společnosti PORR. Na jedné straně tento tradiční podnik představuje ideální doplnění portfolia PORR v Německu, na druhé straně bude naše nová dceřiná společnost profitovat z našeho postavení na stavebním trhu, z našich kompetencí, schopností a know-how,“ hodnotí akvizici Karl-Heinz Strauss, CEO PORR AG.

„Oevermann se těší velmi dobré pověsti jak v soukromém, tak i ve veřejném sektoru. Sloučením spojíme silné stránky společností Oevermann a PORR a výrazně posílíme naši konkurenceschopnou pozici jako poskytovatele komplexních služeb,“ těší Franka Jainze, jednatele PORR Deutschland GmbH.

Jako 100% dceřiná společnost mateřské firmy PORR Deutschland GmbH má tento podnik v budoucnu na trhu vystupovat pod firemním jménem Oevermann GmbH. Toto převzetí posiluje společnost PORR na započaté cestě k rozšiřování její pozice na německém trhu. Důležitým přínosem k realizaci této strategie je přítomnost firmy Oevermann v tomto regionu a její kompetence v oblasti výstavby dopravních cest. Hnacími silami pro růst v oblasti pozemních staveb a výstavby dopravních cest budou zejména také nově získané odborné a personální zdroje.

Firma Heijmans Oevermann GmbH je specialistou na komplexní realizace dopravních cest, například dálnic, silnic I. až III. třídy, letišť a logistických ploch a drží podíly v šesti provozovnách na míchání asfaltu. V oblasti pozemního stavitelství firma Oevermann již zrealizovala četné administrativní budovy, obytné a komerční domy, hotely, průmyslové stavby, školy, nemocnice a domovy pro seniory pro veřejné i soukromé zadavatele. Oevermann se svými sedmi pobočkami a cca 700 zaměstnanci působí v Německu zejména v severním Porýní-Vestfálsku, Hesensku, Dolním Sasku, Berlíně, Braniborsku, Sasku a Sasku-Anhaltsku.

V roce 2016 tato firma dosáhla v Německu obratu přibližně 215 mil. eur. Společnost Heijmans Oevermann GmbH byla od roku 2007 součástí nizozemského stavebního koncernu Heijmans NV se sídlem v Rosmalenu.

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí