Skip to content
Informace pro tisk

PORR vydává nový hybridní dluhopis 2024

  • Dosažen cílový objem 135 milonů EUR
  • Kupónová sazba stanoven na 9,5 %
  • Udržitelný podíl vlastního kapitálu nad 20 % zajištěn
  • Nabídka odkupu stávajících hybridních dluhopisů trvá
    do 1. února 2024
     

Vídeň, 30. 01. 2024 – Společnost PORR zahajuje rok 2024 úspěšnou emisí nového hybridního dluhopisu. PORR emitovala subordinovaný dluhopis k refinancování svých hybridních dluhopisů z let 2020 a 2021, které jsou poprvé splatné v únoru 2025, resp. v listopadu 2026.

V rámci své proaktivní finanční strategie PORR s již ročním předstihem zahajuje refinancování stávajících hybridních dluhopisů 2020 a 2021. "Využitím pozitivního vývoje společnosti a očekávaným dobrým výsledkem za rok 2023 můžeme nyní učinit tento důležitý krok k udržitelnému zajištění naší kapitálové struktury. Snadno jsme dosáhli našeho cílového objemu a zajistili si tak jistotu plánování na příštích pět let," říká Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

Včasným plánovaným refinancováním ve výši 135 milionů EUR vytváří společnost PORR základ pro udržitelný podíl vlastního kapitálu přesahující 20 %. Vzhledem k menšímu objemu ve srovnání s předchozími hybridními dluhopisy bude mít nová emise navzdory vyššímu kuponu jen minimální dopad na zisk na akcii. V závislosti na míře umoření stávajících hybridních dluhopisů v letech 2020 a 2021 zůstane krátkodobý dopad na zisk na akcii rovněž velmi nízký.

Toto oznámení není prospektem a nepředstavuje nabídku k prodeji ani výzvu k nabídce koupě nebo úpisu cenných papírů, ani nepředstavuje finanční analýzu nebo radu či doporučení týkající se finančních nástrojů. Cenné papíry nebyly a nebudou registrovány podle zahraničních zákonů o cenných papírech, včetně amerického zákona o cenných papírech z roku 1933, v platném znění, u žádného zahraničního orgánu pro cenné papíry a nesmí být nabízeny ani prodávány ve Spojených státech amerických ("USA") bez registrace nebo výjimky z registračních požadavků zákona o cenných papírech. Toto sdělení není určeno k distribuci ve Spojených státech amerických, Austrálii, Kanadě nebo Japonsku nebo v jakékoli jiné jurisdikci, v níž by jeho distribuce nebo šíření byly nezákonné, a nesmí být distribuováno nebo předáváno publikacím s obecným nákladem ve Spojených státech amerických.

 

V případě dotazů kontaktujte, prosím:

Karl-Heinz Strauss
CEO
PORR AG
T +43 50 626 1001
comms@porr-group.com

Klemens Eiter
CFO
PORR AG
T +43 50 626 1004
comms@porr-group.com

 

Kontakty - tisk:

Melanie Manner
Tisková mluvčí & PR
PORR AG
T +43 50 626 5867
comms@porr-group.com

 

Kontakt treasury:

Stefan Ondra
Head of Group Treasury
PORR AG
T +43 50 626 1829
stefan.ondra@porr.at

Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí