Skip to content
Informace pro tisk

PORR získává další zakázku na železniční stavbu v Polsku

Objem zakázky: přibližně 43 mil. eur

Tým PORR na železniční stavby prokázal v Polsku svou kompetenci a efektivitu týmové práce již při mnohých železničních projektech.

© PORR

Vídeň/Varšava, 23. října 2017 – Společnosti PORR S.A. a PKP PLK S.A. dnes podepsaly smlouvu o modernizaci železniční trati v Horním Slezsku v Polsku. PORR, která bude tento projekt realizovat sama, je pověřena projektováním a realizací stavebních prací na úseku Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle. Revitalizace 44 km dlouhého úseku slibuje kratší doby jízdy a větší kapacitu trati. Projekt má být dokončen již v roce 2019. Objem této zakázky je přibližně 43 mil. eur (182 mil. PLN).

Plánovaná modernizace trati mezi Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle přispívá jednak ke zvýšení komfortu všech cestujících, na druhé straně umožní značné zvýšení maximální povolené rychlosti nákladních vlaků v jednotlivých úsecích – mezi stanicemi Toszek Północ a Rudziniec Gliwicki z 60 na 90 km/h a mezi stanicemi Gliwicki a Kędzierzyn Koźle z 50 na 80 km/h.

Po zakázce na železniční trať E30 mezi Kedzierzyn Kozle a Opole Zachodnie se jedná již o druhou smlouvu na modernizaci polské železniční trati během pouhých několika týdnů. Oba projekty leží v těsné blízkosti a tvoří součást 80 km dlouhého úseku Toszek - Kedzierzyn - Opole s celkovým objemem zakázky přibližně 140 mil. eur (necelých 600 mil. PLN) „Z této blízkosti vyplývá několik výhod. Profitujeme z personálního a strojního potenciálu, který se už zde nachází, a zároveň máme nízké dopravní náklady. To je opět v naprostém souladu s naší celkovou strategií, abychom při realizaci svých zakázkách maximálně využívali synergických efektů,“ hodnotí CEO PORR, Karl-Heinz Strauss, další úspěch svého polského týmu na železniční stavby.

Stavební práce na železniční trati Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle potrvají zhruba dva roky. PORR odpovídá za obnovu 44 km železniční trati včetně elektrických trakčních vedení a za výměnu 32 výhybek. V rámci tohoto projektu PORR navíc provede sanaci 51 inženýrských staveb – celkem 17 viaduktů, 5 mostů, 1 podjezdu a 28 propustí. Kromě toho je naplánovaná přestavba 9 železničních a silničních přejezdů a přechodů, 10 stavědel a modernizací mají projít také řídicí a bezpečnostní zařízení.

Přehled základních dat:

Název projektu Práce na železničních tratích č. 153, 199, 681, 682 a 872 - úsek Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle
Lhůta pro dokončení projektu25 měsíců od podepsání smlouvy
Typ projektuProjektování a výstavba
Objem zakázky181,775 mil. PLN netto (cca 43 mil. eur)
Media

Zde naleznete všechny materiály související s touto tiskovou zprávu. Možná máte ještě doplňující otázky? Jednoduše nás kontaktujte. Těší nás, že Vám můžeme poskytnout odpovědi.

Kontakt
Jana Mašínová Tisková mluvčí